Tvrtka Javorović d.o.o. osnovana je 2001. godine. Odgovorna osoba i jedini vlasnik tvrtke (od osnivanja) je Vlado Javorović. Djelatnost tvrtke je započela u garaži. Godine 2004. tvrtka podiže kredit u iznosu od 1.200.000,00 kuna preko poduzetničke kreditne linije Poduzetnik I. Tim sredstvima je kupljen proizvodni pogon i izložbeni salon namještaja u ulici Stjepana Radića u Virovitici. Kupnjom proizvodnog pogona koji je bio u stečaju, proširili su se vidici i mogućnosti u plasmanu vlastitih proizvoda. U skladu s rastom potreba na tržištu, tadašnji prostor u Radićevoj ulici postao je mali. Tada se pružila prilika za preseljenje proizvodnje u Poduzetničku zonu II u Virovitici. U vrlo kratkom roku uspjeli smo sagraditi i opremiti proizvodnu halu sa zgradom uprave u Poduzetničkoj zoni veličine 815 m2. Kompletna proizvodnja se preselila u petom mjesecu 2007. godine u Poduzetničku zonu.

Kako su se širili poslovi, a narudžbe postajale sve veće, odlučili smo investirati u proširenje proizvodnih i izložbenih kapaciteta. U projektu nadogradnje u 2008. godini uspjeli smo proširiti izložbeni salon u Radićevoj ulici za 1241 m2 te što je još važnije i proširenje proizvodne hale za 771m2 u Poduzetničkoj zoni II.

Danas zapošljavamo 90 djelatnika te ukupno raspolažemo s 3500 m2 proizvodnog prostora te oko 2950 m2 izložbenog prostora. Poduzeće je brzim razvojem vlastitih proizvoda ubrzo našlo svoje mjesto u drvnoj industriji, odnosno u proizvodnji namještaja. Isključivo se bavimo izradom pločastog namještaja iz oplemenjene iverice te kompletno opremaju stambene i poslovne prostore. Ime Javorović d.o.o. postalo je sinonim za namještaj po narudžbi (kuhinjskog, sobnog, kupaonskog, hotelskog te uredskog namještaja) koji se izrađuje u različitim stupnjevima kvalitete što ovisi o platežnoj moći kupaca s točno utvrđenim vremenom isporuke.